Annons

Annons

Annons

Fäktning

Läsartext
Fyra Gävlefäktare i historisk fäktningstävling

I Uppsala genomfördes under helgen som gick Wasaslaget av Uppsala Historiska Fäktskola. Gävle HEMA lämnade med en silvermedalj.

Text

Detta är en läsartext.

Nicklas Lindström, Johan Brink och Andreas Jansson var 75 procent av Gävle HEMA:s trupp i historisk fäktning.

Bild: Mattias Andersson

Annons

Wasaslaget är en tävling i historisk fäktning, HEMA, med grenarna långsvärd och messer representerade. Långsvärd hade en öppen klass och en damklass, medan messer bara hade öppen klass. Långsvärd och messer är medeltida svärd, och matcherna utkämpas i full kontakt med modern skyddsutrustning. Svärden är dock trubbiga.

Gävle HEMA ställde upp med fyra fäktare: Johan Brink, Nicklas Lindström och Andreas Jansson i långsvärd och Mattias Andersson i messer. Efter gruppspelet lyckades Andreas gå vidare till eliminerinarna, där han tog sig ända till final. Där tog det tyvärr stopp, men matchen var mycket jämn, ända in i sista utväxlingen. Andreas åker ändå hem med silvermedalj. Efter turneringen hade han följande att säga till klubbkamraterna som följt med:

Annons

– Det var såklart roligt för mig att få ta en medalj men jag vill verkligen dela framgången med er andra. Det är inget jag bara säger utan jag menar det verkligen.

/Christer Ersson-Fricker

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan