Annons

Annons

Annons

Sandvikens centrum

Läsartext
Margareta och Tommy är Årets folkbildare

På måndagens årsmöte utsåg ABF Gästrikebygden Årets Folkbildare för 2022. Priset gick till Margareta Greis och Tommy Hjort från Sandviken.

Text

Detta är en läsartext.

Styrelsens motivering:

Margareta Greis och Tommy Hjort har utsetts till Årets Folkbildare hos ABF Gästrikebygden.

Bild: Privat

"Bruksmuseet Smedsgården mitt på Gamla Bruket i Sandviken har sedan 2016 drivits av

ABF Gästrikebygden på uppdrag av Sandvikens kommun. Museet är, förutom ett fint bevarat museum, också en samlingspunkt för kultur och konst av olika slag. Här arrangeras allt från Familjefredagar, sagoläsning, vinbärsplockning, teater, utställningar, allsång och första maj-fika. Museets verksamhet planeras och genomförs tillsammans med föreningarna Sandvikens Vänner och Smedsgårdens Vänner.

Annons

Annons

Tack vare ideella och engagerade krafter kan museet och dess tillhörande trädgård husera så många arrangemang och välkomna så många besökare varje sommar.

Margareta Greis och Tommy Hjort är två av de allra mest engagerade föreningsmedlemmarna som båda två lägger mycket av sin egen tid och kraft för att få museet att blomstra. Otaliga är de guidningar som dessa två eldsjälar har genomfört i museets samlingar, då de delar med sig av sin stora kunskap om Sandvikens historia och framväxt. Sandvikens skolbarn är extra välkomna till museet när Margareta och Tommy öppnar dörrarna i Smedsgården. Pedagogiskt, engagerande och mycket kunnigt tar guiderna besökarna genom museets olika tidsepoker.

ABF Gästrikebygden är väldigt tacksamma för all tid, kunskap och engagemang som Margareta och Tommy lägger ner i verksamheten och kan stolt utse dem båda till Årets Folkbildare för 2022."

Git Sundberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan