Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Läsartext
SM i skoreparation har gått av stapeln

Skomakarkongressen har på grund av pandemin varit uppskjuten, men äntligen efter fyra år fick vi på Söder träffa våra kollegor igen. Träffen hölls i Barkarby och ett hundratal skomakare från hela landet var där. Endera för att besöka våra leverantörers utställning eller för att delta i kongressen om man var medlem i Sveriges Skomakarmästarförbund.

Text

Detta är en läsartext.

Att få träffa kollegor är mycket värt, att få utbyta erfarenheter, att få tips om hur att gå till väga med lagningar som inte är de vanligaste. I dag finns det så många material i skor att det gäller att veta vilka lim som passar bäst till vad. Likaså att få träffa våra leverantörer "live" ger en hel del. Det kommer ju ständigt nya material och man får möjlighet att känna på dem. Det går ju inte riktigt när man kommunicerar via en hemsida för beställningar.

Annons

Annons

Vinnare av SM i skoreparation blev Amanuel Hadera Zemicheal från Bäckmans Skoservice i Stockholm.

Bild: Privat

På lördagskvällen var det mingel och vinnaren av SM i skoreparation skulle utses.

Tävlingsmomenten ska utföras på lågsko av dam- eller herrmodell, skorna ska vara använda och i behov av reparation. Arbetet ska utföras på en sko i paret. Arbetsmomenten innefattar läderhalvsulning, klackning och bakfoder.

Fint hantverk.

Bild: Privat

Fem tävlingsbidrag var inlämnade och i år vann Amanuel Hadera Zemicheal från Bäckmans Skoservice i Stockholm. Ett skomakeri som faktiskt frambringat vinnaren flera kongresser i rad. Det är mycket hög klass på deras arbeten!

Roosa, Skomakarna Söder

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan