Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Läsartext
Gunnar Björk berättade om sitt liv med kungen

SPF Seniorerna Gavle fick vid den senaste månadsträffen höra medlemmen Gunnar Björk berätta om sitt liv med kungen. Förutom att ha varit riksdagsledamot, statssekreterare och landshövding, har Gunnar under 47 år nämligen stått till kungens förfogande.

Text

Detta är en läsartext.

Gunnars uppdrag började året 1973 och den maktförskjutning från kungen till riksdagen som följde efter Gustaf VI Adolfs död. Kungens roll är sedan dess att representera Sverige, inte minst vid internationella kontakter, och på ett formellt plan godkänna tillträdande regeringar. Samtidigt har kungen visat sig ha stor betydelse som en samlande kraft vid samhällskriser. I försvarsmakten är kungens roll däremot formell.

Annons

Annons

Med distans till sitt uppdrag och humor, berättade Gunnar om olika händelser. Foto: Bosse Westerlund

Bild: Privat

Med distans till sitt uppdrag och humor, berättade Gunnar om olika händelser och episoder under sitt mångåriga uppdrag. Deltagarna på plats fick se bilder i urval från den kungliga familjen och kungliga slottet.

Månadsträffen avslutades med en information om folkhälsoveckan 2023, ett initiativ av SPF Seniorerna, som i år genomförs den 8-12 maj. Deltagarna fick dessutom en genomgång av det rikliga reseutbudet och en rapport från den intressepolitiska verksamhet som SPF Seniorerna bedriver i Gävle kommun.

Anders M. Johansson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan