Annons

Annons

Annons

Bandy

Glädjebeskedet: Se SAIK direkt på sajten från och med i höst

Se hit alla ni som älskar bandy!

De kommande fem säsongerna kommer Sporten att sända samtliga matcher med SAIK bandy i elitserien direkt på sajten.

– Det känns verkligen otroligt kul att kunna ge våra prenumeranter det här, säger Erik Karlsson, sportchef på Gefle Dagblad och Arbetarbladet.

Text

Här kommer nyheten som sprider glädje och värme i alla SAIK-hjärtan. Med start i höst kommer Gefle Dagblad och Arbetarbladet att sända samtliga matcher med Sandvikens AIK i såväl herrarnas som damernas elitserie i bandy.

Detta tack vare ett nytt avtal som skrivits mellan tidningarnas ägare Bonnier News, lokaltidningskoncernen NTM och Svenska bandyförbundet.

– Det känns verkligen otroligt kul att kunna ge våra prenumeranter det här. SAIK-bevakningen är och förblir en mycket viktig beståndsdel i vår sportrapportering. Och att kunna lägga till det här i vårt livesporterbjudande i fem år framöver är verkligen stort för oss, säger Erik Karlsson, sportchef på Gefle Dagblad och Arbetarbladet.

Från och med i höst och fem år framåt kommer alla matcher med SAIK bandy att sändas på sajten.

Bild: Amelia Mauritzon

Annons

Annons

Från och med säsongen 23/24 till och med säsongen 27/28 kommer det bli bandyfest på sajten. Du som är pappers- eller e-tidningsprenumerant eller tecknar ett +Allt-abonnemang kommer ha tillgång till bandysändningarna.

Årets säsong slutade med en fjärdeplats för herrlaget, medan damerna slutade femma. Erik Karlsson ser fram emot kommande säsong.

– På herrsidan känns det som väldigt spännande tajming. SAIK bygger, efter ett halvsvagt år, om truppen med ny tränarstab och en satsning på unga spelare vilket blir väldigt spännande att följa.

– På damsidan blir det spännande att se om SAIK kan ta klivet upp och bli ett topp fyra-lag nästa säsong, säger han.

Rättighetsavtalet innebär att samtliga matcher med SAIK kommer att sändas på sajten, inklusive SM-finalerna. I rättigheten ingår även svenska cupen dam och herr, där återkommer vi framöver kring exakt vilka matcher som kommer att sändas.

Det nya avtalet gör också att samtliga dammatcher för första gången någonsin kommer att sändas.

– Nu får vi en långsiktighet med en mediepartner som tar vår sport på allvar och vi kommer att nå ut på ett sätt som vi inte gjort tidigare, genom att matcherna sänds på två nationella plattformar och hos flera starka lokala varumärken. Vi är extra glada att Bonnier News och NTM kommer att sända alla dammatcher, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Mattias Wallström är livesportansvarig på Bonnier News och han gläds över det nya avtalet.

– Det är snart tio år sedan Bandypuls såg dagens ljus. Under den tiden har vi haft delar av rättigheten hos oss, innan den försvann till en av våra konkurrenter. Nu är den tillbaka där den hör hemma, hos oss som älskar bandy, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Annons

Annons

Fakta

Så ser du sändningen

För att se sändningarna på gd.se eller arbetarbladet.se måste du vara prenumerant på Gefle Dagblad eller Arbetarbladet. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken för gd.se eller den här länken för arbetarbladet.se. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på gd.se, eller logga in här för arbetarbladet.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på gd.se/livesport och arbetarbladet.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan