Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Läsartext
Vårlig musik och allsång hos SPF Ankaret

På SPF Ankarets månadsträff i april var det en verkligt vårlig stämning när Gavlekören kom loss i sång och bjöd in till allsång. Den 25 personer starka kören med Bengt Olerud som dirigent, Karl- Lennart Gustafsson vid flygeln och den glada presentatören Elna Berglind fick oss alla att ryckas med i sången.

Text

Detta är en läsartext.

Men först hälsade vår nya ordförande Cherstin Hansson oss hjärtligt välkommen och inledde med några tankar som SPF förbundsordförande pratat om vid Gästrikland distriktets årsstämma dagen innan. Då bland annat en ny distriktsordförande valdes efter Hans Ström som avsagt sig omval, nämligen Anders M Johansson.

Gavlekören bjöd in till allsång. Foto: Kerstin Björk

Bild: Privat

Annons

Annons

Efter kaffet kom lite mer information bland annat om SPFs Folkhälsovecka, dit alla även icke medlemmar är inbjudna. Invigning sker i Boulognersskogen den 8 maj. Många fina programpunkter/vandringar kommer att genomföras.

Den 16 maj genomför Gävle kommun, inom projektet ”Gävle en äldrevänlig kommun” en prova på dag med många olika aktiviteter.

Många hade kommit till SPF Ankarets månadsträff.

Bild: Privat

Sedan kåserade Hans Ström, vår egen medlem och aktiv i Gävle golfklubb, om Gävle golfklubbs historia. Klubben startades år 1949, har ca 2 200 medlemmar och är en av de större golfanläggningarna. Den 12-13 september kommer SPF att genomföra sitt riksmästerskap i golf här i Gävle. Även några fina böcker om golfklubbens historia lottades ut.

Halvåret avslutas som vanligt med Vårlunch den 23 maj i Utvalnäs på Skärgårdskrogen – glöm inte att anmäla er! Därefter avslutades träffen med lotteri och massor av vårmuntert prat vid borden.

Margaretha Wuopio

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan