Gräsmattor, vårblommor och träd har verkligen satt fart. Och tyvärr för alla allergiker så kommer pollen med på köpet.
Men vi får passa på att njuta så gott det går, så skönt att få hänga undan vinterjackan och ha lite tunnare kläder. Allting blir så mycket enklare när värmen kommer.

Muffins med rabarber.
Bild: Helena Björklund
Annons
Annons
Något som man däremot får vänta på ett tag till, i varje fall vi i vår kolonistuga, är rabarber. Men har man inte egna än, så finns det att köpa. Det är ju så gott att baka med rabarber, det sura som bryter med det söta.
Den här gången bjuds det på muffins. Ni har tidigare fått olika recept på rabarbermuffins, veckans recept hör nog till det enklaste. Använd gärna en muffinsplåt och kom ihåg att alla ugnar är olika, så känn med en sticka om de känns färdiga. Naturligtvis går de bra att frysa.
Tips och frågor mejlar du till: helena.bjorklund@gd.se
Muffins med rabarber
ca 16 muffins
125 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
ca 3 dl rabarber
ev 1-2 msk strösocker, om rabarbern är sur
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop smör och strösocker så det blir lätt och luftigt. Vispa sedan sakta ner ett ägg i taget.
Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat skål och rör ner i smeten.
Skär rabarber i cirka 1 cm bitar (späda rabarber behöver inte skalas). Vänd bitarna i strösocker om det behövs. Blanda sedan in dem i smeten. Fördela den tjocka smeten i cirka 16 normalstora muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen 200 grader i 15-17 minuter.