Annons

Annons

Annons

Insändare
Jag förundras över alla era omorganisationer

Hemtjänsten i Älvkarleby kommun är, som många gånger tidigare under mina 20 år i kommunen, under omorganisation. En omorganisation som så många gånger tidigare sker till största delen utan att involvera personalen.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag förundras över alla era omorganisationer. Omorganisationer som såklart har ett syfte, att spara pengar. Jag har aldrig, under mina 20 år varit med om att era omorganisationer sparat ett enda öre, vi har aldrig sett något sådant resultat. 32 miljoner back, hur är det möjligt? Men ni kommer med ett toppenförslag, vi kör en till omorganisation! Vi flyttar runt personalen, anställer verksamhetsutvecklare, några till chefer kanske, ändrar på personalens schema så att ingen blir nöjd, gör mindre grupper, eller kanske större grupper? Förvirringen bland er upplevs total. Sen intervjuar vi en politiker som sitter i omsorgsnämnden och får frågan om vad vi spar på det här och hon svarar att hon inte vet? Skrämmande.

Annons

Annons

"Men ni kommer med ett toppenförslag, vi kör en till omorganisation!"

Bild: TT

Som det är nu inom Vård och Omsorg i Älvkarleby kommun och hur ni behandlar er personal, har jag aldrig någonsin varit med om. Nu har jag turen att arbeta med välutbildad omsorgspersonal så vi kan försäkra oss om att brukarna får den omsorg de förtjänar. Vi önskar att ni tog hand om er personal på samma sätt. Och även tog hand om ekonomin och kanske se över något annat område att spara pengar på än på våra scheman till exempel, de kommer inte generera era 32 miljoner minus och det kommer inte en omorganisation heller.

Skämskudde

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan