Den 12/5 besöker jag röntgen på en remiss från en hälsocentral. Biträdet är rätt så hårdhänt när hon ska ställa in min tumme som ska röntgas vilket inte är första gången. Jag ska få besked på akuten om vad de kommit fram till. Men det sker inte på ett rum mellan fyra ögon utan mitt i korridoren.

"Är det här en konsekvens av digital sjukvård som flera politiska partier förespråkar?"
Bild: TT
Annons
Annons
Även andra patienter tas omhand på samma sätt, men då presenterar åtminstone läkarna sig. Min läkare går på med frågor som en gps, nonchalerar att värk uppstått efter behandling fast sköterskan sagt till mig att jag ska påtala det, men läkaren försöker hitta positiva lösningar på allt, sådär man gör när man inte riktigt vet. Är det här en konsekvens av digital sjukvård som flera politiska partier förespråkar?
Jag undrar också varför sjukvårdspersonalen på länssjukhuset blivit så osäkra på att ledsaga den som är synskadad och använder vit käpp. Man ställer sig hellre i dörröppningen och skriker hur jag ska gå. Vi har ingen covid-19-pandemi längre så smitta på det viset behöver ni inte vara rädda för. Här gör transport en bra insats då de ledsagar till och mellan kliniker.
Den 13/5 kontaktar jag sjukvårdsrådgivningen eftersom värken jag fått av röntgenbiträdets hantering av min tumme inte har gått över som läkaren lovat. Jag får rådet att åka till akuten. Om jag sedan får komma in avgör de. Med det resonemanget ska man ju inte kontakta sjukvårdsrådgivningen utan åka direkt till akuten. Kan det vara därför köerna där uppstår?
Jag hoppas någon ansvarig tjänsteman vill ge besked om vad som gäller i Region Gävleborg. Det är säkert flera än jag som bemöts på liknande kränkande sätt. Det är inte värdigt och kommer förmodligen påverka hälsocentralernas arbete.
Catarina Meurling