Annons

Annons

Annons

Insändare
Det finns många som har en positiv syn på IESG

Jag börjar tröttna lite på den massiva kritiken från media riktat mot Engelska skolan, jag kan bara tala för den erfarenhet jag har av skolorna i Gävle.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Min erfarenhet har varit positiv, självklart finns det för- och nackdelar med alla skolor, så även med IESG, maten är ingen höjdare. Varje barn är en egen individ, somliga trivs och somliga inte, bråkstakar finns på alla skolor och så vidare. Men ska jag se till mina egna individer som gått på engelska skolan i sex år, på både mellanstadiet och högstadiet, så har jag upplevt engagerade, rättvisa och omtänksamma lärare.

Annons

Annons

"Jag upplever att IESG stått för sunt förnuft med bland respekt för varandra..."

Bild: Anders Sundin

Det är många vuxna som rör sig i korridoren vilket bidrar till en trygghetsfaktor, en skolsköterska, kurator som ofta finns på plats. Jag får respons på mejl eller telefonsamtal på den person jag sökt. Lärare som känner mitt barn. Det har också varit i stort sett samma lärare från år till år, en kontinuitet som vi uppskattat mycket. Det går rykten om att det är "glädjebetyg" på IESG, jag kan vara den första att skriva under på att detta inte är sant, mina barn har båda kämpat med betygen, men barnen har haft engagerade lärare som hjälpt och stöttat på ett fantastiskt sätt. Skolan har en mångfald, flertalet föräldrar väljer aktivt att sätta barn med NPF-diagnoser där, då det finns en tydlig struktur.

Jag upplever att IESG stått för sunt förnuft med bland respekt för varandra samt hålla det rent och snyggt i skolan. Så jag vill med detta uttrycka att det finns många föräldrar och barn som har en positiv syn på IESG.

Nöjd förälder

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan