Annons

Annons

Annons

Bomhus

Läsartext
SPF Rudan fick värdefull information och gick tipsrunda

I den underbara försommarvärmen den 9 maj samlades 69 glada seniorer på SPF Rudans månadsträff.

Text

Detta är en läsartext.

Medlemmarna fick börja med att njuta av den soliga dagen, när de gick en lite tipsrunda. Efter återkomsten fanns kycklingsalladen framdukad på borden, samt kaffe och en smarrig kaka.

En varm och solig dag vid Kastvallen i Bomhus.

Bild: Privat

Annons

Så kom Cecilia "Cissi" Hillgren från kommunen och berättade om sin uppgift inom "Gävle en äldrevänlig kommun".

Annons

Det ska finnas en fysisk person, som man kan vända sig till för att få råd om var man vänder sig, om man till exempel behöver anhörigstöd, vill ha besök av en volontär, färdtjänst med mera.

Därefter blev det lite information om resor under sommaren, bland annat en dagstur till Fluren, som ännu har platser kvar att anmäla sig till. Vi hoppas på en surströmmingsfest i augusti och andra aktiviteter, som kommer att finnas på hemsidan.

Sedan slutade vårträffen med lotteri och många fina priser.

SPF Rudans bidrag till Hälsoveckan var en varm och solig dag, den 12 maj, vid Kastvallen i Bomhus, med en tipspromenad runt den fina Rudsjön med många olika arter av sjöfåglar. 30 seniorer kom och hade möjlighet att grilla medhavd korv och sitta ner för att ta en fika.

Göran Nordström berättade lite historia kring platsen, som en gång var varit sjöbotten, om flottrännan som försåg Korsnäs med timmer och den lilla höjden där Bomhus lilla vackra kyrka nu står, var en ö i havet.

Anita Gustafsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan