Annons

Annons

Annons

Insändare
Folkets hus är nödvändigt för att PRO ska kunna bedriva sin verksamhet

Till Hofors kommun. PRO Hofors ser med oro på utvecklingen angående kommunens köp av Folkets Hus och kommunledningens tystnad kring hur Folkets Hus ska utvecklas de närmaste åren.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den största åldersgruppen i Hofors kommuns utgörs av pensionärer. PRO Hofors är en aktiv förening med över 1000 medlemmar, alltså mer än en tiondel av Hofors befolkning.

"För alla pensionärer i Hofors har Folkan ”i alla tider” varit den naturliga mötesplatsen när det gäller kulturella aktiviteter."

Bild: Arkivbild

Annons

Stor del av PROs verksamhet bygger på ändamålsenliga och tillgängliga lokaler, därför är det av stor vikt att vi har vårt Folkets Hus som har lokaler som är välfungerande och möter upp våra behov vid våra olika arrangemang så som medlemsmöten, studiecirklar, pubkvällar, danskvällar med eller utan mat, kulturkvällar och bioverksamhet.

Annons

Alla dessa arrangemang är välbesökta och uppskattade av våra medlemmar. För att detta ska vara möjligt krävs välkomnande lokaler, anpassade för dessa möten och för våra medlemmar.

Att gå på ett möte på Folkan är och ska vara en upplevelse som gör vardagen lättare och att man får lära sig något nytt eller en upplevelse som gör dagen. Att mötas i olika aktiviteter betyder mycket för folkhälsan. Den ofrivilliga ensamheten är ett stort samhällsproblem som vi arbetar aktivt med att motverka. Vi möter människor som säger ”Önskar jag vore pensionär så jag fick vara med i era arrangemang.” ”Vi flyttade till Hofors för att ni har så trevligt i PRO och ett rikt utbud av aktiviteter.”

För alla pensionärer i Hofors har Folkan ”i alla tider” varit den naturliga mötesplatsen när det gäller kulturella aktiviteter. Allt från julgransplundring, uppträdanden, dans till kända orkestrar och föreningsmöten. En estrad där det framförts bra och ihågkomna teaterföreställningar. Många är det som har fina och roliga minnen från huset och parken.

Kultur betyder mycket i livets olika skeden. PRO jobbar ideellt vid alla arrangemang och medlemmarna uppskattar inramningen kring våra möten och bidrar därmed till husets intäkter. Hofors föreningar får subventionerad hyra i Folkets Hus och det är ett bra stöd för föreningarnas möjligheter till verksamhet.

Annons

Ett väl fungerande kulturhus som Folkets Hus, är nödvändigt för att PRO ska kunna bedriva sin verksamhet för kommunens pensionärer fortsättningsvis och i framtiden.

Styrelsen PRO Hofors

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan