Annons

Annons

Annons

Insändare
Gävle borde arbeta för bättre livsmiljö

Grattis Gävle och Valbo...

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

- till att ytterligare mark asfalteras och bebyggs 11 km från Gävle centrum.

"Det finns städer där man strävar efter att etablera 15-minutersstaden."

Bild: Arkivbild

- till att vi får "en sund, balanserad och rättvis marknad för hela Gävle" (Dahlgren,L, och Myleus KD, GD 15 maj). Alla småföretagare I Gävle håller säkert med om det.

Annons

Annons

- till att vi får möjlighet att cykla och promenera på nya vägar de elva kilometerna till köpladorna. Det kommer med all säkerhet att uppskattas av barnfamiljer och pensionärer och förmodligen av andra som av miljöskäl gärna avstår från att använda bilen i onödan.

- till att vi på ett enkelt sätt får möjlighet att fortsätta och kanske till och med öka vår redan nu vansinniga konsumtion.

- till alla som får ta  eget ansvar för att investera i en ny, miljövänlig elbil för att kunna shoppa på ett hållbart sätt.

Hur tänker våra förtroendevalda i kommunen nå de mål man kommit överens om i det Miljöpolitiska programmet när det gäller minskad biltrafik och ett levande city? Vad är planen? På Staketgatan i Gävle uppmättes häromdagen vid ett tillfälle högre utsläpp än på Hornsgatan i Stockholm. Och har någon räknat på hur många butiker som har försvunnit i Gävle de senaste året?

Det finns stora städer i världen där man arbetar aktivt för att minska bilåkandet och öka cykelåkandet. Det finns städer där man strävar efter att etablera 15-minutersstaden. Vore det inte fantastiskt om också Gävle bytte strategi och arbetade för mindre utsläpp, bättre livsmiljö för sina invånare och en grön, levande stad?

Inger

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan