Annons

Annons

Annons

Insändare
Helt plötsligt var ingen intresserad av att ha en flygplats

Några reflexioner kring kommunens avvecklingsarbete kring Rörbergs flygplats.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag har skrivit några insändare om Rörberg, det kan medges. Men när det kom fram att även moderaterna var för en nedläggning av flygplatsen tillsammans med det socialistiska blocket i kommunen, då förstod man att man stångade sin panna blodig helt i onödan. Loppet var kört, ingen politiker ville ”förlora ansiktet”, hur dumt det än var. Hellre drev de beslutet ”till the bitter end”, och där är vi nu.

Annons

Annons

"Men det här med högspänningsledningen var i alla fall bäst, om man ser det komiska i det hela."

Bild: Anders Sundin

När kritiken om nedläggningsbeslutet började komma, då tog de till allt de kunde för att få sin vilja igenom. Eller vad sägs om dessa argument?

”Just kring och på flygplatsen, av alla ställen på Gävle kommuns stora yta skulle det byggas, just där, en bit ifrån var tydligen omöjligt. Statliga Vattenfall skulle dra en högspänningsledning tvärs över landningsbanan, ett tyskt solpanelföretag skulle bygga en solpanelpark precis på landningsbanan, amerikanska dataföretag bygger datahallar i omedelbar närhet o.s.v.”

Av någon anledning så var inte försvaret, brandflyget, länssjukhuset eller Gävle flygklubb intresserade. Ej heller var det tal om någon beredskapsflygplats och inte något intresse från näringslivet. Helt plötsligt var ingen intresserad av att ha en flygplats i närheten av residensstaden! Här måste det ha gått helt snett i beslutsfattandet?

Men det här med högspänningsledningen var i alla fall bäst, om man ser det komiska i det hela.

Biggles

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan