Annons

Annons

Annons

Debatt
Skattepengarna ska gå till sjukvården

Svar till Alf Persson (M) angående Gävleborgs suveräna sjukvård: Det gläder mig att Alf Persson är nöjd med vården och att allt verkar ha gått bra. Jag hoppas på snabbt och gott tillfrisknande. Vi vet att sjukvården i Gävleborg är suverän, att vårdpersonalen är professionell och att de gör allt vad de kan för att ge så bra vård som någonsin är möjligt.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Ulla Andersson (V).

Bild: Agnes Stuber

Annons

Vi vill att vårdpersonalen ska ha de absolut bästa förutsättningarna och självklart de resurser som behövs för att kunna utföra sitt uppdrag, nämligen att ge vård. Därför tycker vi att skattepengar ska gå till sjukvården och till tryggare och bättre arbetsvillkor till vårdpersonalen och inte till privata vårdbolags vinster. Detta har majoriteten av svenska folket en stark enighet kring.

Annons

Annons

Sjukvården är dock inte alltid jämlik och jämställd. Vi vet att kvinnor och utrikesfödda inte alltid får samma vård som högutbildade, rika män. Socioekonomiskt utsatta områden har inte alltid samma tillgång till nära vård som områden där unga och relativt friska bor, på grund av vårdmarknaden.

Att en moderat politiker hellre vill gynna vårdbolagen och inte ser problem med att dela ut svenska folkets skattepengar i vinster till de privata vårdbolagens ägare är inte överraskande. För en moderat politiker är det alltid de med den tjockaste plånboken som ska hamna först i kön och gynnas.

Vänsterpartiet vill att skattepengarna i stället ska gå till vår gemensamma välfärd, till sjukvården. De behövs nämligen där, inte hos de privata vårdbolagens ägare.

Ulla Andersson (V)

regionråd i opposition och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan