Annons

Annons

Annons

Insändare
Blir det gårdsförsäljning försvinner nog Systembolaget i Ockelbo

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Om det blir gårdsförsäljning kommer nog Ockelbo att bli utan Systembolaget, tror skribenten.

Bild: Aina Lundkvist

Annons

Håller med Maritha Johansson, V, kommunalråd och Owe Hellberg, V, kommunfullmäktige i deras debattinlägg i Gefle Dagblad den 22/5 om att vissa markägare och bönder ska tillåtas sälja alkoholhaltiga drycker från sin egen gård. En fråga som det religiösa partiet KD driver som en av sina hjärtefrågor!

Annons

Annons

Bor man i större städer är nog inte risken så stor att Systembolaget läggs ner, kanske på sin höjd bantas lite grann, men för oss i Ockelbo och i andra mindre samhällen som har ett litet försäljningsställe och är en liten kommun är risken överhängande. Staten tar alla chanser på att banta i ekonomin.

Man ser ju nu hur regeringen far fram med sitt ”paradigmskifte”. Ingenting är säkert längre. I övre Norrland skriker de efter arbetskraft samtidigt som Sveriges arbetslösa gott och väl skulle kunna uppfylla behovet men ingen i regeringen tycks lyfta ett finger. Inte nog med det, nu ska dessutom en stor del av de utlandsfödda arbetslösa och de som inte har ”riktiga” jobb utvisas från landet. I stället för att ta jobben i Norrland och bidra till landets välfärd, sparkas de ut.

Sverige är inte större än att regeringen borde klara av att lösa denna tämligen enkla ekvation.

Nu har regeringen kastat osthyveln och tagit fram lien och räcker inte det blir det skördetröskan.

Nu ska de ut!

Visa ut de kriminella och låt de hederliga stanna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan