Annons

Annons

Annons

krönikaGD/GIF-olympiaden 2023

Katarina Ekspong
Dags för folkfesten GD/GIF – följ allt som händer live!

Gefle Dagblad satsar stort på folkfesten med tusentals tävlande barn under GD/GIF-olympiaden.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

LÄS MER: Här är länken till GD/GIF-bilagan med deltagare, starttider, kartor. (Öppen för alla)

Glädjen över att i två dagar få springa runt på Gunder Hägg-stadion med sina klasskompisar är smittande. Förra året var det första gången efter pandemins restriktioner. Och vilken skillnad det innebär – GD/GIF-olympiaden är en härlig folkfest!

Annons

Du kan följa tävlingar och andra händelser direkt i liverapporter på gd.se under hela helgen. Där visas bilder, korta tv-inslag, intervjuer och när de finns: resultat *. Vi kommer dessutom att ha stora bildextran på sajten både lördag och söndag, den 27 och 28 maj.

Jag ser fram emot deltagarnas spring i benen, hopp, kast och tävlingar. Men jag ser också fram emot det pampiga intåget med klassernas egenhändigt tillverkade skyltar, mysiga fikapauser och mängder av glada barn som samlas på marknadsgatan och vid Gefle Dagblads tält för en liten tävling. Vinnaren får en mini-tjäder, en sportväska och – inte minst populärt – godis. Och föräldrar, eller andra vuxna, kan vinna både godis och en prenumeration på gd.se.

Annons

Ett av de populära inslagen under olympiaden brukar vara GD:s maskot Tjäder väder som hejar på barn och unga. Ankan, Fågeln eller Kråkan brukar barnen kalla den – åtminstone de som varken har koll på att tjädern är Gästriklands landskapsdjur eller på att det förstås är därför Gefle Dagblad har just den fågeln som maskot. Och det tycks gälla de flesta barn.

Jag rekommenderar en utflykt till stadion, även för den som inte hänger där hela helgen. Det är kul att vara på plats.

Trots att givetvis friidrotten står i centrum är det här en tävling där gemenskapen är det viktiga. Årets tema är ”Alla behövs”, något som präglar den klassiska skylttävlingen vid inmarschen på lördag morgon den 27 maj. Det genomsyrar också tävlingen där klasser gynnas av att alla är med och av att alla hjälps åt. Temat är något både Gefle If friidrott och Gefle Dagblad, som tillsammans står bakom tävlingen ända sedan 1970-talet, vill att olympiaden ska stå för på flera plan: gemenskap, tillhörighet och att alla ska känna sig behövda.

Vi ses på Gunder Hägg-stadion!

Katarina Ekspong,

chefredaktör och ansvarig utgivare Gefle Dagblad

* Fotnot: Vi planerar att i år presentera resultatlistor på enbart de tio bästa i varje klass.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan