Annons

Annons

Annons

Insändare
Inte lätt att vara rullstolsbunden i Gävle

Jag var i dag ut på staden med min elrullstol och det blir inte precis den närmaste vägen mellan A och B!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Finns det en fasad kantsten på trottoaren så att jag kan åka upp, så kan jag efter ett kvarter mötas av en hög kantsten som jag inte kan passera. Får då vända tillbaks och chansa med trottoaren på andra sidan, men möts då ibland av samma ”avgrund”. Åker åter tillbaka och kan då tvingas åka en sträcka på gatan med all biltrafik för att ta mig vidare.

Annons

"...det blir inte precis den närmaste vägen mellan A och B!"

Bild: TT

Annons

Det är åtta år sedan jag blev rullstolsbunden och tyvärr har jag inte märkt att kommunen arbetar med att göra Gävle mer tillgängligt under dessa år. Det som är mest tragiskt är att det alltför ofta görs misstag vid utförandet av nyanläggningar vad gäller tillgänglighet.

Jag besöker ibland andra städer och märker att många av dessa har varit betydligt duktigare att undanröja hinder för oss rörelsehindrade. Gävle kommun borde identifiera bristerna och dokumentera dessa och upprätta en handlingsplan som de kan arbeta efter.

Hoppas någon tjänsteman på kommunen svarar på denna insändare och förklarar varför det är så låg prioritet på att göra Gävle till en tillgänglig stad för alla.

Anste

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan