Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi måste värna kommande generationers livsmiljö

Svar till ”Inger”

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi lever på samma planet och vi andas samma luft. Det betyder att arbetet med att förbättra miljön och klimatet måste ske på EU och global nivå. Reduktionsplikten är ett bra exempel på en misslyckad inhemsk symbolpolitik.

"Vi lever på samma planet och vi andas samma luft."

Bild: TT

Annons

Annons

Medan svenska bilister betalar ett av världens högsta drivmedelspriser så fortsätter bilister i andra länder med betydligt fler bilar att köra utan eller med mindre reduktionsplikt. Miljönyttan blir alltså noll men till priset av lägre köpkraft för svenska hushåll och i värsta fall utslagna svenska företag då vi prisar ut oss från marknaden. Istället sänker vi nu reduktionsplikten så att vi får normala drivmedelspriser och påverkar andra länder att blanda in biodrivmedel i sina produkter. Inte minst flyget kommer att ha stor nytta av svenskt biodrivmedel. Det är så vi gör miljöskillnad på riktigt. Vi måste också få mer fossilfri planerbar energiproduktion så att vi kan elektrifiera mer och försöka se till att Kina stoppar sin utbyggnad (!) av kolkraft.

Miljö och klimatfrågor är för viktiga för att vi ska ägna oss åt inhemsk symbolpolitik. Det är så vi värnar kommande generationers livsmiljö.

Lars Beckman 

Riksdagsledamot Gävleborg (M)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan