Annons

Annons

Annons

Debatt
Vi måste höja nivån på debatterna i regionfullmäktige

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Replik till Ulla Andersson, V, angående Gävleborgs suveräna sjukvård:

Tack för din omtanke och jag mår bra i dag. Skattemedel är medborgarnas insats i ett demokratiskt samhälle och varje skattekrona som går till gemensam verksamhet ska följas upp och vara motiverad till sista öret.

Annons

Annons

Jag vänder mig mot att du på senaste regionfullmäktige i Bollnäs nämnde att Region Gävleborg skänkt bort fem miljoner som privata aktörer i sjukvården köpt båtar och sommarstugor för. Har du belägg för detta så bör det utredas och beivras i allra högsta grad.

Sedan vänder jag mig mot din syn på att moderater har tjocka plånböcker. Min grundvärdering som moderat är frihet och ansvar och min uppväxt är i ett skogsarbetarhem. När det gäller min ekonomiska ställning så får jag hänvisa till min senaste deklaration.

Sen är jag helt överens med dig att det är mycket arbete kvar innan vi har ett jämställt och jämlikt samhälle. Jag vill också att skattepengarna skall gå till vår gemensamma välfärd och sjukvård där även en privat sektor ingår.

Men jag är bekymrad över det debattklimat som råder i regionfullmäktige. Vi måste höja nivån på debatterna och lösa frågor som våra väljare gett oss förtroende att jobba med. Vi kommer inte framåt med dessa ändlösa motions- och interpellationsdebatter. Missbrukar vi väljarnas förtroende blir domen hård.

Alf Persson, M

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan