Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
Stipendier till scoutkår och 17-årig botaniker

Styrelsen för CG Erikssons minnesfond har beslutat tilldela Ugglorna i Söderhamns Scoutkår och Albin Öhman på Staffangymnasiet vardera ett stipendium i form av diplom och ett belopp på 5 000 kr.

Detta är en läsartext.

Avdelningen Ugglorna i Söderhamns Scoutkår har varit aktiva inom scouterna väldigt länge. En grupp på tio scouter har genomfört ändringar, paddling, klättring, kultur och läger med alltifrån 10-50 000 deltagare. Gruppen har studerat naturmiljöer och fjällnatur samt rest till Höga kusten för att lära sig mer om Sveriges landhöjning och hur den motverkas av havsnivåhöjningen.

Annons

Styrelsen för CG Erikssons minnesfond har delat ut stipendier.

Bild: Arkivbild

Annons

Albin Öhman är 17 år och går på samhällsprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn. Albin har upptäckt att ön Duvön i Söderhamns kommun har en rik och sällsynt växtlighet bland annat fältmalört kåltistel, pricknattljus och puktörne. Då hälften av ön har skövlats och gjorts till sandtag är det viktigt att en inventering görs för att bevara den återstående biologiska mångfalden.

Stiftelsen ska tillgodose ett allmänintresse genom att stödja och uppmuntra ungdomars arbete för att skydda och bevara natur och miljö. Stiftelsen är bildad till bortgångne Claes-Göran Erikssons minne, vars liv präglades av arbetet med natur och miljö, inte minst genom sitt arbete inom pedagogiken, skolan och ungdomsarbetet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan