Annons

Annons

Annons

Uteliv

Populära pizzerian bytte tak efter viralt inlägg på nätet

Jonas Lindberg på The Crust i centrala Gävle har bytt stuk på taket inne på pizzerian. Anledningen? En smärre storm på Facebook.

Sedan 2021 när restaurangen öppnade har The Crust haft ett annorlunda tak, pyntat med pizzakartonger – men så roligt fick de inte ha det.

Jonas Lindberg på The Crust valde att byta tak efter en smärre storm på sociala medier.

Bild: Simon Ridell

I Facebookgruppen ”Inget elfel, men...” la nyligen en användare upp en bild på pizzerians tak. Inlägget orsakade brännande diskussioner om ett pizzakartong-beklätt tak verkligen kan vara okej ur brandsäkerhetssynpunkt. I skrivande stund har 3 700 personer reagerat på inlägget.

– Vi har haft så för att vi tyckte det var en kul idé. Många kunder har också tyckt det varit lite skoj. Men ja, det gick viralt på nätet och folk ställde väl sig lite frågande till brandsäkerheten, berättar Jonas Lindberg.

Annons

Annons

Det var inte tal om något elfel, precis som Facebookgruppens namn också antyder. Men många på Facebook tyckte det hela såg aningen lättantändligt ut.

– Det kan man väl diskutera. Jag är av min åsikt... Man kan fråga sig hur brandfarligt stora högar av pizzakartonger är i så fall. Men att ha så är helt okej, för de kartongerna sitter ju inte fast, säger Jonas Lindberg samtidigt som han pekar på en imponerande stapel med pizzakartonger.

– Det är ju fler kartonger där än vad det satt i taket. Den högen kommer brinna rejält om det skulle ta eld.

The Crust tak före och efter det virala inlägget på sociala medier. Foto: Nils Palmeby/Skärmklipp

Jag gick viral i alla fall, alla sätt att få uppmärksamhet är bra.

Det virala inlägget ledde till att en okänd person kontaktade Gästrike Räddningstjänst och tipsade om taket inne på The Crust.

– Någon tog väl sitt ansvar, vilket i grunden är helt rätt, om man upptäcker att något verkar fel så ska man rapportera in det.

Räddningstjänsten kontaktade sedan Jonas Lindberg via mejl med ett förslag.

Är den klassiska stapeln med pizzakartonger så mycket mindre brandfarlig egentligen?

Bild: Simon Ridell

Annons

– De skrev ”om vi ska slippa göra ett tillsynsbesök så kan ni väl se över takbeklädnaden?”. Sagt och gjort, jag tog mitt ansvar jag också och tog ner kartongerna.

Annons

Nu pågår arbetet med att spreja pizzaslicear på innertaket istället.

– På det brandsäkra taket, kan man väl tillägga, skrattar Jonas Lindberg.

Han sörjer de nedplockade pizzakartongerna en aning.

– Skittråkigt. Vi har gillat att ha det så men det är vad det är. Jag gick viral i alla fall, alla sätt att få uppmärksamhet är bra. Många har ändå skrivit "Men de har bra pizza i alla fall!".

Det virala inlägget som tvingade Jonas Lindberg att agera. Foto: Skärmklipp

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan