Annons

Annons

Annons

Uteliv

Allstar vill tillbaka till Gävle

Sju år efter att restaurangen och nattklubben Allstar tackade för sig och stängde ner letar kedjan nu efter ny lokal i Gävle.

– Vi har sneglat på Gävle i flera år, säger Mikael Johansson, vd för Allstar.

Först dömdes bolaget bakom restaurangen och nattklubben Allstar i Gävle, GRS Restaurang och Sportbar AB, till att betala ett vite på 800 000 kronor eftersom man struntat i att skaffa ett kassaregister till krogens garderob.

Därefter beslutade kommunen att neka nattklubben utökade öppettider nattetid under sommaren. Anledningen var den skatteskuld som bolaget hade.

Annons

Nu söker Allstar franchisetagare och lokal i Gävle för att återetablera sig.

Bild: Richard Karstrom

Året var 2016 och krogen drabbades av flera motgångar.

– Kontraktet med franchisetagarna löpte ut samma år och det blev inte aktuellt med någon förlängning, säger företagets vd Mikael Johansson.

Via sin hemsida tackade Allstar i Gävle för sig och meddelande att restaurangen skulle säljas. Men nu, sju år senare, vill restaurangkedjan återetablera sig i stan.

Annons

– Det ringer fortfarande människor som besökte restaurangen då och undrar när vi ska komma tillbaka, säger Mikael Johansson.

Mikael Johansson, VD på Allstar Trademark AB.

Bild: Tomas Bergman

Via sociala medier söker Allstar nu efter både en franchisetagare som vill driva restaurangen och en lokal att vara i.

– Vi har sneglat på Gävle i flera år men söker nu sedan ett par veckor tillbaka aktivt. Vi hoppas hitta franchisetagare och en lämplig lokal i centrum. Kanske någon som redan har en restaurang men känner för att göra något nytt och konvertera till Allstar.

Trots att Gävle redan har flera etablerade sportbarer i centrum, som Noppas och O'Learys, tror Mikael Johansson att det finns plats för en till.

– Det handlar ju inte bara om sporten. Många av våra gäster kommer för maten och sällskapet, sporten är ett bra komplement till det.

Annons

Efter Allstar flyttade nattklubben Olivia in i lokalen på Norra Kungsgatan. Idag ligger restaurangen Brödernas där.

Allstar finns sedan tidigare i Luleå, Umeå och Örnsköldsvik. I höst öppnar en ny restaurang i Skellefteå och nästa år öppna ytterligare en i Kiruna.

Enligt Mikael Johansson hade etableringen i Gävle kunnat ske tidigare om det inte varit för pandemin. Men om de har några intressenter på kroken i nuläget vill han inte uttala sig om.

– Jag har ingen information som vi kan presentera idag, säger han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan