Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Läsartext
RPG har inlett hösten med resa

Äntligen hade dagen kommit för den traditionella bussresan som inleder RPG:S samlingar för hösten. Ett 50-tal anmälda resenärer fanns på plats tidig morgon.

Detta är en läsartext.

Resan styrdes norrut men rattades ej längre av ordförande Tord Gillving som överlåtit det uppdraget till yngre generationens chaufförer. Desto mer fanns det tillfälle för Tord att traktera sitt dragspel, dra nån rolig historia och förnöja oss.

Glada RPG-medlemmar vid lunchen i Bollnäs.

Bild: Privat

Annons

Annons

Hälsinglands blånande berg syntes vid horisonten och snart intas förmiddagskaffe på Collins konditori i Bollnäs, likaså lunchen serverades i Bollnäs, men på Rengården, efter ett intressant besök på ljustorget i Ljusdal. De flesta originella ljusen tillverkades i Norge och går att läsa mer om på nätet. Innan resan går söderut är ett besök på omtalade Mobackes trädgårdscenter ett måste. Med åtskilliga ljus- och blomkassar i bussens bagageutrymme styrde så bussen söderut via Ockelbo där vare sig prins Daniel eller Betlehemskyrkans föreståndare Patric Forsling tog emot oss i bussen när vi gled in på kaffebaren i Ockelbo.

Tord Gillving fick flera tillfällen att spela dragspel.

Bild: Privat

En hel dag i gemenskapens tecken, naturupplevelser och samvaro vid dukade bord gör att vi ser fram emot samlingen onsdag 27/9 kl 14 med Carl-Olov Hultby som gäst och temat: Med bibel och gitarr. Till slut avtackades arrangörerna för resan med rungande applåder.

Ingalill Ansgar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan