Annons

Annons

Annons

Debatt
Vad får vi för pengarna i Hofors kommun?

Hofors kommun har under många år genererat dåliga ekonomiska resultat och budgetmålen har inte uppnåtts. Underhållsskulder på cirka 100 miljoner har nu byggs upp när det saknats utrymme i framlagda budgetar. 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Skattebetalarnas förening har visat i sin utredning där man gått igenom samtliga kommuners bokslut visar att Hofors kommun skulle spara mer än 71 miljoner om man hade samma kostnader för förskola, grundskola, gymnasium och äldreomsorg som med jämförbara kommuner. Det är alltså en oförklarlig kostnad skattebetalarna i kommunen tvingas betala utan att få något mer för detta, när man tagit hänsyn till både kvalitet och strukturella kostnader, faktorer så som demografi och geografi. Ett slöseri som finns för att man inte jämför med och lär av andra.

Annons

Annons

"Hofors kommun befinner sig i en nedåtgående spiral där politiken tappat greppet och som resulterar i fortsatta underskott."

Bild: Arkivbild

Det handlar i de flesta fall om stora summor som skulle räcka till betydande resurser för verksamheter som kan behöva dem, eller sänka skatten för medborgarna. Tyvärr sitter majoriteten i kommunen S-C och L med budgetstöd av V stilla i båten utan allvarliga försök att styra upp ekonomin. Utan ekonomisk politik låter man tjänstemännen styra för att själva hamna under radarn. Vi har tyvärr en ström av tjänstemän som på höga poster lämnat under dom senaste tio åren och nya har tillkommit och ökat i antal. Kontinuitet saknas och tjänstemannastyret leder nu till en negativ utvecklingen i kommunen.

Hofors kommun befinner sig i en nedåtgående spiral där politiken tappat greppet och som resulterar i fortsatta underskott. Vi Moderater vill se en politik som tar tag i det mycket allvarliga läget som vi befinner oss i och lägga politisk fokus på utveckling. Det är politiken som ska styra. Tjänstemännen ska administrera.

Alf Persson

KF Ledamot Moderaterna Hofors kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan