Annons

Annons

Annons

Sandvikens IF 2023

Springfeldt kritisk trots seger: ”En styrka att vi inte är nöjda”

Sandvikens IF slog Täby med 3–0, men efter matchen var assistkungen Martin Springfeldt inte helt nöjd.

Kanske är det så man måste känna om man ska vinna serien till slut?

– På sätt och vis, det är en styrka att vi inte är nöjda någonstans, säger han.

Sandvikens IF fick tidigt mål på Täby när Martin Springfeldt spelade fram till John Junior redan efter sex minuter.

Martin Springfeldt spelade fram till två av tre mål. ”Jag har grymma gubbar att spela fram till, jag är nöjda med dem och jag tror de kan vara nöjda med mig idag” säger han efter matchen.

Bild: Amelia Mauritzon

Efter det var det ett rätt blekt Sandvikens IF som inte alls uppträdde som serieledare.

Det var sömnigt, chansfattigt och Täby gjorde det svårt för SIF.

– Vi kunde blixtra till och få ett tidigt mål. Som vi gjort några matcher nu. Men i dag var det lite si och så efter det, kanske just för att vi fick ett så tidigt mål.

Varför blev det så då?

– Om vi ändå hade svaret på det, men vi blir lite tagna på sängen. Täby stod rätt högt och kompakt och vi lyckades inte lösa det, vi fick skicka längre bollar och var inte tillräckligt på tårna för att plocka upp andrabollar, de får momentum och vi får lida en hel del.

Annons

Annons

Se målen här:

Inbäddat innehåll

Trots att det var så, tilläts Täby inte komma till med några farligare målchanser.

– Vi gör något bolltapp men reder ut det. Det är många som är lite missnöjda med första halvlek. Men att vi inte släpper in något mål trots att vi har en sämre period är ändå positivt.

SIF kom igång med målskyttet igen efter dryga timmen och då lossnade det och man började osa självförtroende.

– Det blev mycket bättre då. Men jag tror att vinden spelade in lite också. Det blåste mycket. Vi kunde slappna av ännu mer i och med andra målet. Vi accepterade läget och tog det lilla extra jobbet som krävdes. Vi får också mer ytor gratis och då är vi jäkligt bra.

Han pratar mycket om besvikelse och missnöje, men laget tog ändå med sig tre poäng och en hållen nolla.

– Det är såklart svårt efteråt att vara besviken. Det är tre poäng och det vi slåss om, säger han och tackar de många tillresta fansen för stödet:

– Vi har världens stöd, det kändes som hemma, jag vet inte hur många som kom – men det var hur kul som helst att de sluter upp, det kommer behövas hela vägen. Det är klart vi är nöjda i slutändan med 3–0 och tre poäng.

Den där självkritiken i det lilla trots framgång, är det något som kommer behövas för att gå hela vägen?

Annons

– På sätt och vis, det är en styrka i sig att vi inte är nöjda någonstans, vi alla vill bli bättre, det kommer ge kollektivet mer. Ibland krävs det att man bara gör en kämpainsats när allt inte stämmer. Förra helgen kunde vi rida våg för våg. I dag räckte det med att vi blixtrade till då och då.

Annons

Fakta

Fotboll/ettan norra

Täby FK– Sandvikens IF 0–3 (0–1)

Målen: 0–1 (9) John Junior, Martin Springfeldt vann bollen på egen planhalva, tittade upp och slog bollen i djupled till Junior som sedan bara kunde måtta in första målet.

0–2 (57) Lague Byiringiro, vann ensam tillbaka bollen vid halva plan efter att ha stört en motståndare. Gick sen hela vägen själv för att utöka ledningen.

0–3 (64) Alexandar Mutic, John Junior hockeysassisterade Martin Springfeldt som slog inlägget som Mutic nickade in för 3–0.

Hörnor: 3–3 (3–1).

Varningar, Täby: –. SIF: –.

Domare: Oskar Nilsson.

Publik: 223, Tibblevallen.

Så här spelade SIF: Felix Jakobsson – Adam Kiani (72), Gustav Thörn (72), Kasper Harletun, Mamadou Kouyaté – Emil Engqvist, Daniel Söderberg – Martin Springfeldt, John Junior, Lague Byiringiro (77) – Alexandar Mutic (77).

Ersättare: Kevin Pacha (72) (77), Lukas Vikgren (77), Emil Hodin (77), Liam Vabö (79), Sadat Abubakari, Mohammad Alsalkhadi (72), Yannick Mukunzi, Tobias Wennergrund (mv)
SIF:s nästa match: Sö 24 sept: Boden (h).

Matchens tre SIF-stjärnor:

★★★Martin Springfeldt, fortsätter att vara assistkung och levererade flera bollar som ledde till farliga chanser. Men låg bakom ettan och trean åtminstone.

★★John Junior, gjorde första, hade flera farliga lägen, gjorde förarbetet till 3–0-målet. Var allmänt på hugget.

Lague Byiringiro, för soloinsatsen som ledde till 2–0.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan