Annons

Annons

Annons

Innebandy

Insändare
Vad tycker kommunen som sponsrar ungdomsidrotten?

Svar till Desillusionerad innebandyförälder

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag har också varit en del av GGIK Innebandy och mycket kan sägas om den föreningen, men några flådiga styrelsemiddagar har då jag aldrig hört talas om. Vid något tillfälle vet jag att de som jobbat kring A-lagets matcher bjudits på middag men det är väl inte mer än rätt?

"...men vad vill Gävle kommun med sina pengar?"

Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Annons

Annons

Klädsamt för övrigt att GGIK för första gången vad jag sett svarar på en insändare, bra där Peter. GGIK är ju en förening och är ju beroende av eldsjälar som lägger hela sin fritid som tränare eller sitter i styrelsen eller annat och det går ju faktiskt att själv engagera sig i föreningslivet om man tycker saker i "sin" förening fungerar dåligt.

Med det sagt, så har Desillusionerad innebandyförälder en poäng i att föräldrar inte ska sponsra A-laget. Här är dessutom GGIK en av de värsta syndarna i klassen. Jag vet juniorlag i GGIK som betalade in över 100 000 i medlemsavgifter och friköp, men där laget endast "kostade" cirka 20 000 kr med aktivitetsbidrag från kommunen inräknat, det är väl ändå lite snett?

Vad tycker Gävle kommun som sponsrar ungdomsidrotten med dessa aktivitetsbidrag och kraftigt subventionerade hall- och planhyror, vill inte ni politiker i kultur- och fritidsnämnden att dessa pengar ska gå till ungdomarna och inte till A-lagets verksamhet? Hur bevakar ni att detta inte sker? Helene Börjesson, MP och ordförande i denna nämnd, har du ett svar på den frågan? Om föreningar vill använda föräldrars medlemsavgifter till elitverksamhet är en föreningsfråga, men vad vill Gävle kommun med sina pengar?

Tränarn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan