Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Minnesord: Vi är en stor Wictoriafamilj som saknar dig, Zirren

Lars ”Zirren” Zirnitis har avlidit i en ålder av 72 år. Närmast anhörig är hans dotter Kristin.

Lars ”Zirren” Zirnitis har lämnat oss, en kroglegend, en krogprofil, kärt barn har många namn men för oss på Wictoria var han en förebild och mentor, en fadersgestalt som fostrade oss alla i personalen till en härlig familj. En familj som höll ihop under många år, under en tid då restaurang och nöjeskrogen Wictoria var en mycket välkänd, välbesökt och populär krog, långt utanför Gävles närområde.

Annons

Lars ”Zirren” Zirnitis.

Bild: Arkivbild

Annons

Zirren tog stor plats. I alla sammanhang. En person som tar plats lämnar också ett stort tomrum. Vi är många i dag som saknar hans snabbhet i tanke och tal, hans lojalitet, hans stora generositet, hans breda allmänbildning men också hans ibland irriterande raka och ärliga kommentarer, hans tydliga självförtroende och orubbliga kunnande.

Zirren var en tydlig, rak ledare och chef som med fast hand och ett varmt hjärta fostrade oss som arbetade på Wictoria. Alltid ärlig, rättvis, rolig och med glimten i ögat. Visst blev vi uppläxade och fick tillsägelser vid många tillfällen men vi behövde också det. Gjorde vi vårt bästa på jobbet blev vi alltid uppmärksammade och belönade på ett fint sätt. Alla de fantastiska personalresorna vi blev bjudna på är oförglömliga. Julfesterna likaså. Alla har berättelser och historier om Zirren, den ena mer underhållande än den andra. Hans lilla svarta bok med all besökarstatistik på restaurangen, eller hans delägarskap i en guldgruva i Asien och hans röda Ford Escort cab och efterfesterna på Wictoria.

Zirren hade en egenskap som var beundransvärd, han såg alla människor, hög som låg. Zirren var också den stoltaste pappa någon kan ha! Det fanns ingen som Kristin!

Tack för att du sådde värderingar hos oss och bidrog till att forma många av oss till dom Vi i är i dag!

Vi är en stor Wictoriafamilj som nu sörjer och saknar dig, Zirren!

Wictoriafamiljen

gm Ulla H/Björn W

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan