Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Arbetarbladet flyttar från Gävle till Sandviken

Arbetarbladet vill lämna redaktionen i Gävle och flytta till Sandviken. Förhandlingar har inletts med journalistfacket.

Planen är att flytta in i nya lokaler i Sandviken. På Arbetarbladet jobbar i dag 20 journalister och tidningen har två redaktioner, en i Gävle och en i Sandviken.

På båda orterna delar man lokaler med Gefle Dagblad som ingår i samma tidningskoncern, Bonnier News Local.

– I dag sitter vi sju i Sandviken och 13 i Gävle. Vi hoppas nu kunna flytta Gävleredaktionen till nya lokaler i Sandviken så att vi alla sitter samlade, säger Jacob Hilding, chefredaktör och ansvarig utgivare på Arbetarbladet i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Jacob Hilding, chefredaktör och ansvarig utgivare för Arbetarbladet.

För Gefle Dagblad betyder det att man ska se över ytan på lokalerna i tidningshuset på Waldenströmsgatan i Gävle.

– Vi är den klart största tidningen i Gävle, så det är självklart att vi har kvar huvudredaktionen här. Vi satsar på att växa i Gävle, säger Katarina Ekspong, chefredaktör och ansvarig utgivare på Gefle Dagblad.

På tisdagen inledde Arbetarbladet förhandlingarna om flytten till Sandviken med Gävlesektionen i journalistklubben.

När flytten kan ske är inte klart. Förutom att frågan ska förhandlas, så kommer man att behöva hitta större lokaler till den samlade redaktionen.

– Jag hoppas att vi får till en flytt som jag tror kommer gagna såväl Arbetarbladet och våra medarbetare som våra läsare, säger chefredaktör Jacob Hilding.

Han betonar att en flytt inte innebär att tidningen ska sluta med nyheter från Gävle, Älvkarleby och Tierp, utöver Sandviken, Ockelbo och Hofors.

En av orsakerna bakom den planerade flytten är förändringarna i mediestödet, som gör att både Arbetarbladet och Gefle Dagblad framöver väntas få mindre pengar i statligt stöd.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan