Annons

Annons

Annons

Debatt
I dag tar vi första spadtaget av hus 60

För oss är det självklart att vården ska hålla god kvalitet, är tillgänglig och tillgodoser dagens höga krav på modern teknik och patientsäkerhet.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

För att möta patienternas behov av högklassig vård genomför vi en av de största investeringarna någonsin inom hälso- och sjukvården i Gävleborg. I dag är det med glädje som vi i den politiska majoriteten tar första spadtaget på Gävle sjukhus för om- och tillbyggnationen av hus 60.

"Framtidsbygget är samlingsnamnet för satsningarna på sjukhusen i Hudiksvall och Gävle."

Bild: Markus Boberg

Annons

Annons

Framtidsbygget är samlingsnamnet för satsningarna på sjukhusen i Hudiksvall och Gävle. Första projektet på Gävle sjukhus är om- och tillbyggnationen av hus 60. Påbyggnaden med sex våningar kommer fungera för olika vårdverksamheter och kan anpassas för särskilda behov över tid. Med en helikopterplatta som byggs på taket kommer förutsättningarna för transporter av svårt sjuka patienter till och från sjukhuset avsevärt förbättras.

Hälso- och sjukvårdens utmaningar löser vi med långsiktiga investeringar för framtiden. Enligt SCB:s befolkningsstatistik väntas antalet personer över 80 år öka med över 70 procent fram till 2050 i vårt län. Moderniseringen av sjukhusen är en viktig pusselbit för att kunna leverera en trygg och säker vård till våra invånare. Vi är övertygade om att detta är en viktig prioritering, även i ett ansträngt ekonomiskt läge.

Tidigare undersökningar har visat behovet av ytterligare vårdplatser på sjukhusen och en förbättring av arbetsmiljön för vårdpersonalen. För att tillgodose detta omfattar moderniseringen av sjukhusen cirka 120 000 kvadratmeter och en byggnadsinvestering i miljardklassen. De nya lokalerna kommer ge högre flexibilitet och är bättre anpassade till modern sjukvård.

För oss i den politiska majoriteten är detta ett avgörande projekt. Gävleborg ska kunna erbjuda patienter och vårdpersonal sjukhus som lever upp till dagens höga krav på moderna miljöer med god patientsäkerhet. Med lyhördhet, politisk vilja och rätt prioriteringar ser vi till att det blir så.

Annons

Patrik Stenvard (M)

Ordförande regionstyrelsen

Anna Sundberg (SD)

Vice ordförande regionstyrelsen

Jennie Forsblom (KD)

Regionråd

Henrik Olofsson (SVG)

Regionråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan