Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

28-åring slog sönder hotellentré

När portarna till Stadshotellet i Ludvika hade stängt i tisdags kväll misstänks den 28-åriga hotellgästen från Gävle ha krossat entrédörren med en isklump. När han sedan skulle gå upp till sitt rum tog han bland annat med sig en av lobbyns datorer. Nu är mannen anhållen misstänkt för stöld, skadegörelse, hot mot tjänsteman och narkotikabrott.

Annons

Den 28-åriga mannen är skriven i Gävle, men var av okänd anledning i Ludvika och skulle sova två nätter på hotellet. Nyckeln som skulle användas efter att entrén stängt hade mannen slarvat bort.
- Han har berättat i förhör att bad en väktare öppna, men denne hade inte mandatet att göra det, säger Yngve Andersson, tillförordnad chef för utredningsenheten i Ludvika.

Då ska mannen ha krossat entrédörren med en isklump.
- Sedan gick han runt i hotellets lobby och rörde till. Han tog också med sig en dator och ett tangentbord upp på sitt rum. Det hela fångades av hotellets övervakningskamera, säger Andersson.

Polisen larmades och en husrannsakan gjordes i mannens rum där man fann godset.
- När han skulle gripas sa han att han skulle skjuta en av polismännen, säger Yngve Andersson.
28-åringen misstänks också ha varit påverkad av narkotika.
Mannen anhölls på onsdagsmorgonen efter föhör. Eftersom han är känd sedan tidigare hos polisen kommer han enligt Yngve Andersson begäras häktad i dag. Häktningsförhandlingen ska ske i morgon.

Mer läsning

Annons