Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem år är nog realistiskt

/

Maud Olofsson minns inte så mycket om att hon köpte Nuon för 90 000 000 000 skattekronor. Det var så mycket med Saabaffären och annat under den tiden så minnet om Nuon affären blev klent, säger Maud i radio.

Annons

När hon nu ska skriva sina memoarer om sitt politiska liv så lär det bli en otroligt tunn bok, om inte minnet kommer tillbaka förstås. Hon nynnar ”Dansa i Nuon” medan hon tänker.

Apropå att köpa grejer. Elle är nöjd med sin nya båt. Han log brett när båtmäklaren lämnade båten och sa att en båtägare har två riktigt bra dagar, den ena dagen är när han köper sin fina båt och den andra när han säljer båtskrället. Hårt liv sjömanslivet.

Böcklingbroder Stenbäck fick äntligen sina svartvita bilder från vår travkväll.

– Va fint, sa Stenbäck som nyss köpt färg-tv.

– Du kan lämna in bilderna till Carl Larsson fotoateljé och få dom handkolorerade, sa någon.

– Nä, fan, jag sätter en nylonstrumpa framför bilden och tar en grogg, då blir det färgbild igen.

Sedan fick Stenbäck inbjudan till vårt årsmöte på papper av sillkungen. Alla vi andra får våra inbjudningar på mejl.

– Svarar om jag kommer, snabbt som ett brev med posten, sa Stenbäck.

Vårt medborgarförslag om att bygga en gästhamn i Gävle fick ett brett stöd i fullmäktige härom veckan. Det kändes riktigt bra. Men nu ska det stötas och blötas innan det kan ros iland. Skulle tro att fem år är en realistisk plan.

Hur som helst kan man börja ta ner skylten vid Danske bank. Välkommen ombord. Förlåt, ”Gävle sätter segel” heter det numera.

Såg en stor svart buss med jättereklam för ”Visit Gavle.se”. Snyggt. Men går man in på sidan och kollar reklamen för vår kust blir man helt sänkt. Gå in på hemsidan ”Visit Gavle.se”, klicka på Bo, gå ner på sidan och klicka sedan på ”Båt- och gästhamnar” Vilket magplask! Gävle sätter segel, jo… gomiddag!

Jag är fortfarande oi, lika bra är det i kylan. Hjälpte brorsan att bygga en ingång till jordkällaren och reparera bryggan som isen krossat i stället för att få i båten. Det var varmare i källaren än på bryggan under första maj-helgen. Sen var det närmare till en lagom kall pilsner vid källaren.

Roddaren Peder Ågren kom till ön Dominika i Västindien efter att ha rott i 91 dagar över Atlanten. Vissa morgnar hade han hundratalet flygfiskar ombord som landat i båten. Det var bara att städa och kasta fiskarna överbord. En morgon hittade han en meter lång tonfisk på däck. Men han hade inga redskap att tillaga den med så den fick simma vidare.

Stort grattis Peder, nu är du den förste svensk som rott ensam över Atlanten.

På Azorerna träffade jag en gång en kille med jordens blåtira.

– Vad har hänt? undrade jag.

– Jo, jag stod till rors i kolmörkret. Så small det bara till. Jag hade träffats av en flygfisk strax under ögat.

Nära ögat. Fast rekordet har nog fotografen Jörgen Svendsen, han satt i bilen och körde ute vid ön i Hedesunda och krockade med en fet braxen som kom från himlen. Troligtvis hade en fiskgjuse eller havsörn tappat firren där uppe i luften. För många år sedan var det roliga rubriker i rikspressen om en snubbe från Forsbacka som hette Mört, som blivit biten av en gädda.

Jag är otroligt mätt och trött på matlagningsprogrammen i tv-kanalerna. Pluras krök kan jag stå ut med.

Spindeln är vid gott mod, ligger och spinner som en katt i sin kokong. Undrar om det är småspindlingar på gång igen när värmen kommer.

Vegaseglaren Karl Oskar Wicksell från Gävle är nu igenom Panamakanalen. Nu bär det ut på The Pacific Ocean/Stilla Havet. Lycka till.

Panta rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons