Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivaler ger svarta riksdaler

/

Funderar du på att tjäna en extra hacka genom att hyra ut din lägenhet under Getaway Rock Festival? Det kan stå dig dyrt.

Annons

En koll på Blocket visar att det finns en del Gävlebor som planerar att hyra ut sin lägenhet under Getaway. Och ja, det är tillåtet att hyra ut sin lägenhet – med godkännande från bostadsföretaget. Men något klartecken för att upplåta boendet till ett gäng rocksugna turister kommer knappast på frågan.

– När man hyr ut olovligt kan man förlora sin lägenhet. Dessutom riskerar man att den som hyr har sönder något eller skapar störningar, säger Roberth Krantz, Bostadskonsulent på Gavlegårdarna.

Det är ofta irriterade grannar som till slut lyfter luren och ringer Gavlegårdarna – eller i värsta fall störningsjouren. Det senare rapporteras i journalerna och anmälningarna finns lättillgängliga för bostadsbolagen.

– Får vi kännedom om det så kontaktar vi hyresgästen. Avbryter man den olovliga uthyrningen finns chans att få behålla lägenheten. Men fortsätter man efter tillsägelsen blir man av med lägenheten, säger Roberth Krantz.

Regelbrytaren blir inte bara bostadslös utan hamnar även på den svarta listan.

– Blir man uppsagd är man oavsett orsak spärrad från att söka bostad hos oss i två år, säger Roberth Krantz.

Mer läsning

Annons