Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar spännande galakväll för Saga från Gävle

/

16-åriga Saga Skönblom från Gävle vann regionfinalen i Musik direkt i mars. I helgen framträder hon på riksfinalen i Kristianstad.

Annons

Redan på torsdagen tog hon plats på scen inför juryn och en publik på 250 personer. Saga Skönblom spelade gitarr och sjöng två låtar som hon skrivit själv.

Framträdandena livestreamades också, men Saga har inte hunnit titta på det än.

– Först fick vi uppträda tio minuter inför en jury. Sedan fick vi göra ett framträdande till på 20 minuter. Jag spelade på ett kafé och det var en soft och lugn känsla att uppträda så.

Saga Skönblom säger att hon kunde gå in i sin bubbla och prestera med sina fem låtar som hon framförde på fredagsförmiddagen.

På fredagskvällen uppträdde den andra hälften av startfältet. Då kunde Saga Skönblom sitta lugnt tillbakalutad och lyssna.

På lördagen är det dags för den stora galakvällen där vinnaren ska utses.

– Vi får alla lägga våra instrument bakom scenen. När de sedan under galakvällen presenterar vinnarna så finns instrumenten där.

Saga Skönblom säger att det inte är bra att ha för stora förväntningar på att vinna.

– Jag har lärt mig mycket bara genom att få vara med om det här, säger hon och berättar om flera workshops som hon deltagit i.

Och framtiden handlar så klart om musik. Just nu går hon första året på jazzllinjen på Vasaskolan, och hon fokuserar på att odla sin egen stil och förbereda för sin platta.

Första pris är att representera Sverige och tävla mot andra länder på Imaginefestivalen i Kroatien i december 2016.

Andra pris är att gästspela på Kroatiens nationella Imaginefinal i Zagreb i december i år. Tredje pris är att gästspela på Belgiens nationella Imaginefestival i Bryssel i juni.

Malena Ernman, Timo Räisänen, Sabaton, Abalone Dots, Laleh, José González, Cardigans, Erik Grönvall, Amanda Jensen har gemensamt att de alla varit med i Musik Direkt som unga.

LÄS MER:

Från Faust till systrarna Saga lever nu

Musik direkt regionfinal 2015: En riktig sannsaga

Mer läsning

Annons