Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK arrangerar promenad för hjärnforskningen: "Betyder väldigt mycket"

/

På lördag är det dags igen att marschera genom Sandviken till förmån för hjärnforskningen.
Det är nämligen fjärde året i rad som SAIK Bandy arrangerar vinterpromenaden Bissen Brainwalk.
Hittills har Sandvikenborna samlat in över 210 000 kronor till hjärnforskningen.

Annons

2010 drabbades bandyspelaren Mathias "Bissen" Larsson av en hjärnblödning och flera stroke. Som en del i hans rehabilitering växte Bissen Brainwalk fram.

– Mitt mål var att kunna gå runt Köping. SAIK hakade på och Bissen Brainwalk startade, berättar Mathias "Bissen" Larsson.

Vad betyder den här promenaden?

– Den betyder väldigt mycket för många personer. Jag får många mail om att det betyder mycket för många anhöriga till drabbade. Många drabbade har även Bissen Brainwalk som mål, den har blivit en symbol för att kämpa.

Hur lever du i dag?

– Jag var med om en frontalkrock för ett år sen, då gick mitt ena knä sönder. Jag fick även små blödningar i huvudet. Så just nu är det mycket rehab. Jag vet inte hur jag ska må när jag vaknar nästa dag. Det är tuffa dagar, men jag får mycket kraft av Bissen Brainwalk.

Ska du själv delta på lördag?

– Ja, det ska jag. Jag ser fram emot att komma till Sandviken.

Innan lördagens hemmamatch mot Kungälv anordnas promenaden på fem kilometer, från Göransson Arena, till förmån för hjärnforskningen. I stället för att betala entré till matchen kan publiken skänka pengar till hjärnforskningen.

Under själva matchen kommer SAIK spela i specialdesignade matchtröjor helt tillägnade Bissen Brainwalk. Matchtröjorna kommer sedan att auktioneras ut på Tradera till förmån för hjärnforskningen.

– Det känns jätteroligt att vi tack vare våra partners kan arrangera ytterligare en gratismatch till förmån för hjärnforskningen. Kamratskap är viktigt för oss och den här matchen är ett sätt för oss att ge till andra. Nu hoppas vi att många sluter upp på lördag så att vi kan samla in ännu en fin summa till hjärnforskningen, säger Magnus Andersson, marknadschef i SAIK Bandy i ett pressmeddelande.

Förra året lyckades SAIK samla in drygt 100 000 kronor.

Mer läsning

Annons