Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ior och Zone - starka humorister

/
  • Det är inte så konstigt att Zone Capone valde en bullterrier. Likheterna mellan honom och hans Ior är många. De är ganska kortväxta men har gott om muskler. Hårväxten är dessutom sparsam hos båda. Foto: LEIF JÄDERBERG

Vad har ni för temperament?

Annons
Jag är lugn och blir inte särskilt lätt stressad. Ior kommer att bli lugn som vuxen men nu i tonåren har han svårt att koppla av och får ibland idiotryck och far runt och välter stolar. Jag får mitt bullsting på gymmet. En bullterrier har mycket humor och det måste även ägaren ha för att stå ut.

Varför valde du just bullterrier?
Jag skaffade min första för tolv år sedan. Det är mycket hund, en kraftfull ras. Det är en clown och gladiator i ett. Man blir glad av dem.

På vilket sätt är ni lika?
Vi är lika envisa och så är vi starka. Vi är livsnjutare som ser det positiva i tillvaron.

När blir ni osams?
Nu är det hela tiden. Jag blir sur när han biter sönder saker men det är bara oförstånd så jag blir bara arg en stund. Ior blir sur på mig när jag tillrättavisar honom.

Vad gör ni tillsammans?
Ior jobbar med mig halvtid. Andra halvan jobbar min staffordshire bullterrier här. Vi umgås och så är Ior min fettburnerpolare. Vi går i rask takt en timme om dan. Men regnar det eller är kallt ställer vi in. Det gillar vi inte, vi är frusna av oss.

Vad har ni för favoritsysselsättning?
Äta. Vi säger aldrig nej till mat. Men före tävlingar får inte Ior smaka för då väger jag all mat för att det ska vara exakt och då blir han lite sur. Varje lördag festar vi på hamburgare.

Vad har ni för favoritmat?
Hamburgare och så gillar vi powerbars.

Mer läsning

Annons