Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya fakta om Birgit

/

Någon gång före jul publicerade vi en liten artikel om ett gammalt fotoalbum som poppade upp när Fastighetsbyrån bytte lokaler. Det tillhörde en Birgit Ericsson som bodde på Norra Sjötullsgatan 15 på Öster förr i tiden.

Annons

Nu har några personer hört av sig om Birgit, däribland den mångkunnige Björn Trång som kan berätta att Birgits pappa Andreas ägde huset där familjen bodde.

Andreas var tulluppsyningsman och hyrde ut en av lägenheterna i huset till en av sina anställda, en tulltjänsteman vid namn Wickström. Som var mycket omtyckt, vilket naturligtvis även en tulltjänsteman kan vara.

Andreas var gift två gånger. I det första äktenskapet fick han två barn, Birger och Birgit.

Birgit, som albumet tillhörde, arbetade på Gefleortens Mejeriförening som då höll till i trakten av Islandskällan i Gamla Gefle. Hon var enligt Björn Trång en förtjusande människa, vänlig och trevlig att samtala med. Hon var också, i tidens anda, religiös och tillhörde metodistförsamlingen.

Av Björn Trång har vi fått viss information om släktingar till Birgit, men än är det bara en som har gjort anspråk på albumet, och det är Sivert Engblom i Skogs hembygdsförening.

Kanske blir det han som får det.

Ulf Kriström

Mer läsning

Annons