Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pris till Älvkarlebys miljömedvetna barn

/
  • Glada elever från klass 4, Sörgärdets skola i Älvkarleby efter att de tagit emot sitt miljöpris i Skutskärs bibliotek.
  • En teckning från vinnande Bryggans förskola.

Annons

Bygg- och miljökontoret i Älvkarleby kommun har hållit prisutdelning för en teckningstävling som arrangerades i samband med att kommunen deltog i Världsnaturfondens Earth Hour den 27 mars. Den dagen släckte kommunen ljuset i alla offentliga lokaler under en timme.

Sedan dess har barnen genomfört olika projekt som har med miljön att göra och som sedan redovisats i form av teckningar. Bryggans förskola har plockat skräp och sedan lärt sig att källsortera vid en miljöstation. Klass fyra vid Sörgärdets skola har diskuterat vilka saker som är viktiga att ha med sig in i framtiden och om hur det kommer att se ut i samhället om 60 år.

Det var också dessa två klasser som vann lottningen bland alla som deltagit i teckningstävlingen och för det fick de 1 000 kronor och ett diplom. Dagen till ära blev de också bjudna på saft, kakor och kanelbulle.

Ansvariga för det här projektet där barnen utbildat sig och fått kunskap i miljöfrågor har varit miljöinspektör Christina Pettersson och naturskolepedagog Stina Lindblad.

Nils-Olof Engberg

Mer läsning

Annons