Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vanmannen åtalas för sex våldtäkter

Den 27-årige mannen plockade upp tjejer i sin Van. Han bjöd sedan på sprit tills de blev redlösa. I dag åtalas han för sex våldtäkter och två våldtäktsförsök.

Annons

Gävlepolisen har aldrig tidigare haft ett fall där så många flickor som alla berättar att de våldtagits av en och samme man. 27-åringen erkänner att han har haft sex med flickorna men anser att de har samtyckt till att ha sex.

De utsatta flickorna har en helt annan version av händelseförloppet. En del berättar att de varit så berusade av den sprit som 27-åringen bjudit på att de knappt kommer i håg vad som hänt. En kvinna berättar att hon vaknade naken på morgonen i mannens soffa. Först efter att hon genomgått en undersökning på sjukhuset försstod hon att 27-åringen haft sex med henne.

27-åringen åtalades för en våldtäkt redan i oktober förra året. Men innan rättegången hann gå av stapeln kom ytterligare våldtäktsanmälningar in mot mannen. Han har nu åtalats för sammanlagt sex våldtäkter, två våldtäktsförsök samt två fall av misshandel. Han åtalas även för att han bränt sprit i sitt hem och för att ha sålt alkoholen vidare till unga flickor.

27-åringens före detta flickvän åtalas övergrepp i rättssak. Hon skickade fyra sms-meddelanden till en av flickorna som anmält 27-åringen för våldtäkt. I ett sms ifrågasatte hon varför flickan kontaktat polisen.

Mer läsning

Annons