Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varje dag är en ny show för Fanny på Mallorca

/
  • Populär. Caitlin Mooney från Irland är en Fanny Wallmos unga anhängare. Fanny tar sig tid att prata med alla. Foto: Bettina Bettenhausen
  • Uppträder. Fanny Wallmo står på scen fem kvällar i veckan.
  • Arbetsplats Mallorca. Fanny Wallmo jobbar där andra har semester. Hotellanläggningen Sea Club ligger i Alcudia i norra delen av ön.

En kväll spelar hon Sandy i Grease, en annan gång Frida i Abba. Fanny Wallmo från Gävle är huvudattraktionen när det bjuds på show på Mallorca.

Annons
Klockan är strax efter halv tio på kvällen. Solen har precis gått ned över semesterstaden Alcudia. Fanny Wallmo står på scen iklädd en blåglittrande paljettklänning. Men så spelar hon också den mordanklagade sångerskan Roxie Hart i musikalen Chicago.

Fanny arbetar som showartist på den jättelika hotellanläggningen Sea Club mitt i den mallorcanska semes terstaden. Fem kvällar i veckan är hon på scen för att bjuda hotell gästerna på en helkväll av sång och dans. Det är fullsatt i lokalen inne på hotellområdet.
- Vi har olika shower som vi varvar mellan. Abba, Grease, Saturday Night Fever. En show heter Through the Decades där vi bland annat sjunger låtar av Frank Sinatra och Britney Spears, förklarar Fanny när hon har arbetat klart för dagen.
Hon har bott på Mallorca sedan i början av mars. Planen är att stanna fram till slutet av november då säsongen tar slut.
Det är inte första gången Fanny är på Mallorca, hon jobbade här även förra året.

Då kombinerade hon showframträdandena med att ta hand om barnen som bodde på hotellet.
- På dagarna hade jag aktiviteter med barnen, sedan stod jag på scen på kvällen. Det var jättekul, men jag jobbade 63 timmar i veckan. I längden blev det lite för mycket.
Men när erbjudandet om att i stort sett bara uppträda dök upp nappade Fanny direkt. I år arbetar hon mellan åtta och tolv om kvällarna, sex gånger i veckan. Bara en kväll i veckan fungerar hon som allti allo medan någon annan show äger rum.
- Det är ju härligt att få månadslön för något jag verkligen vill hålla på med. Sedan känns det lyxigt att få bo här under så lång tid.

Fanny stortrivs på Mallorca. Och hon tycker att ön har ett oförtjänt dåligt rykte som exploaterad turistfälla. Då och då brukar hon och pojkvännen Jonas Winroth, som också jobbar på ön, hyra bil och ge sig ut på upptäcktsfärd. Det finns gott om lummiga småbyar dit massturismen inte nått.
- Det finns ett otroligt kulturutbud. Det kanske inte är det första man tänker på när man hör namnet Mallorca. Själv älskar jag att ströva omkring i Gamla stan i Palma. Det är verkligen mysigt där.
Dagarna tillbringas i ett lugnt tempo. Visst händer det att Fanny tar sig ned till stranden för att bada och bättra på solbrännan. Men andra gånger är det skönt att bara stanna hemma och slappa.
- Jag och en kompis brukar gå över till varandra och titta på Pippi Långstrump på dvd. När man bor här tycker man nästan det är jobbigt att vara ute i solen hela dagarna. Det är så att man kan bli glad om det skulle regna en dag. Och ja, du kan väl skriva att jag smörjer in mig ordentligt. Min familj hemma i Gävle brukar komma med för maningar om det varje gång vi pratas vid, förklarar hon lite skämtsamt och ler stort.

Med Mallorca som tillfällig adress får hon mycket besök. De flesta i famil jen Wallmo har redan hälsat på.
- Och nu i augusti och september kommer jättemånga kompisar från Gävle hit. Det ska bli kul.
Det märks att Fanny är populär bland gästerna, hon blir igenkänd nästan vart hon går. Det bor många barnfamiljer på hotellet och särskilt barnen vill gå fram och prata med sin nyvunna idol.
När hon är ute och äter på restaurang händer det titt som tätt att gäster kommer fram och ber om en autograf eller att få ta ett kort.
- Det är fantastiskt med ett sådant gensvar. Jag får till och med tackbrev från gäster efter att de har åkt hem igen.

Bettina Bettenhausen

Mer läsning

Annons