Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apropå...

Annons

...Soppa

är det i dag, torsdag klockan 12 - 13 ett program på Folkteatern i Gävle - en sopplunch - där "Höjer spelar Allan" med Mats Höjer och Sölve Olofsson. "Allan Edwalls låtar går som en röd tråd genom ett Sverige som förändras i takt med att hans visor om oss och vår ömklighet växer".

...Dans I

blir det "en dansakt i konsten" på länsmuseet i Gävle i dag, torsdag. Man ger "Kaleidoskop", modern nutida dans i koreografi av Johanna Molund. En akt skapad utifrån Marie Lindgrens utställning "Zoom in Zoom out". Den ges i utställningen av en av kulturskolans dansgrupper som består av fem elever med Johanna Molund som ledare. Första dansen 13.15 (längd fem minuter) paus 20 minuter sedan visas samma dans igen med pauser fram till klockan 15.45.

Dans II

är det denna dansens dag också dans på Konstcentrum klockan 14.30. I en hyllning till den fria dansens föregångare Isadora Duncan leder koreografen Kathleen Quinian tillsammans med pianisten Mattias Nilsson en föreställning med Lilla Baletten - ett barndanskompani för flickor 4 - 12 år - och Isadorables - en grupp för flickor 13 - 20 år.

...Signalfel

är det namnet på kvällens föreställning av och med Hamadi Khemeri på Gävle teater klockan 19. Det är en monolog med nedslag i fem människors inre vardag. "Signalfel" var en av fyra vinnare i Dramatens och SVT:s projekt "Puls på Sverige".

...soppa II

är det visafton med soppa på Skottes musikteater (i restaurangen Gasklockorna, Atlasgatan 3) i kväll, torsdag klockan 19 då Skottes och Volodja framför visor av bland andra Vysotskij, Cohen och Brel. På scenen Sara Fridholm och Kalle Zerpe.

...Forsbacka

handlar det om brukets historia på Kafé Edbom (stadsbiblioteket i Gävle) i kväll klockan 19 då Sven-Erik Lundahl berättar.

...Valborg

hälsar Gefle drängar våren välkommen i en konsert på konserthuset klockan i morgon, fredag på Valborgsmäss klockan 19. Kören består av sångare ur drängarna och Herrsällskapet. Dirigent är Stellan Alneberg, bland överraskningarna solisten Nina Strang Brydevall och musikgruppen ÅMA. I Valbo missionskyrka ger Valbo - Sandvik Musikkår en konsert klockan 19.

... Staffan

blir det i kyrkan på Brynäs på onsdag i nästa vecka (12.30) en lunchkonsert med Jenny Rubensson, sång och Martin Andrén, orgel och piano

... länsmuseet

håller där intendent Ted Chikasha på onsdag klockan 18 ett föredrag, "Från konkretismen till politisk konst".

Mer läsning

Annons