Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Nobelfestmeny

/

Lite stelt kan det tyckas vara, men god mat får alla de som lyckas få en biljett till Nobelfesten. Eller vad sägs om:

Annons

Förrätt:
Bakad sjötunga med svenska skaldjur som hummer, havskräfta, krabba, räka och mussla samt fänkål, ostronört och skaldjursdressing.

Huvudrätt:
Svensk kalvfilé med Karljohanssvamp, sellericrème, kalvsky med rödvin och timjanpotatis

Efterrätt:
Ingefära- och vaniljkokt päron på chokladglaserad mandelbotten med mörk chokladkräm samt vaniljglass och päronmarmelad

Viner:
Jacquart Brut Mosaique Millésimé 2002 (Champagne)

Chateau Moulinet 2000 (Pomerol)

Beerenauslese Chardonnay, Helmut Lang 2006 (Neusiedlersee) (TT)

Mer läsning

Annons