Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10 skäl att besöka Marinfestivalen!

Annons

Dagen M är här. M som i Marinfestivalen. Återstår att se hur många som letar sig ut på Alderholmen under de tre dagarna som evenemanget pågår. Arrangörerna har satt ihop ett program som de tror ska passa hela familjen. Det blir shower på vattnet, på de tre scenerna uppe på land och diverse aktiviteter runt omkring.

GD Nöje har roat sig med att, förutom alla gästande skepp som kommer att cirkulera ute på vattnet, plocka ut tio russin ur den stora kakan.

Take it or leave it!

1 THOMAS DI LEVA

Anländer med Briggen Gerda lagom till invigningen klockan 13 idag. På kvällen (klockan 22) tar Di Leva stora scenen i besittning tillsammans med gitarristen Fredrik Blank. Det blir en fortsättning på föreställningen ”Låt kärleken växa”, som han turnerade med förra hösten och i våras. Di Leva utlovar i vanlig ordning en salig kosmisk blandning i avskalad, akustisk tappning och tycker att det ska bli kul att få göra ännu en spelning i hemstaden.

2 P-FLOYD

Coverbandet från Falun avslutar lördagskvällens utbud på stora scenen. Givetvis handlar det uteslutande om tolkningar av Pink Floyds musik. Ända sedan 1993 har konceptet fungerat för dalaseptetten – vilket kanske säger mer om originalet än kopian – och besöken i Gävle konserthus har varit åtskilliga.

3 TWIGGY FROSTBITE

Ett av de starkaste hemmakorten spelas ut på Nöjespoolen-scenen klockan 18.30 på lördagen. Trion Elin Lindfors, Anna-Karin Berglund, båda ursprungna ur Vasaskolans jazzlinje, och Emma Sjöberg har gått från klarhet till klarhet med sin experimentella pop som både kan vara mjuk som ett gosdjur och svulstig på ett explosivt sätt.

4 ISOBEL & NOVEMBER

Ett uppmärksammat Gävleband som är aktuellt med ett album senare i höst. Sveriges Radio ämnar köra en ”P4-Live” på konserten med herrar Per-Erik Söderberg, Jimmy Jönsson, Jens Räsänen och Mattias Beijmo. Det måste kännas stort.

5 JACK VREESWIJK

Stackars Jack försöker sig på den omöjliga uppgiften att gå i sin pappas fotspår. Återstår att se om han övertygar mer nu än på Allsång på Skansen.

6 SVENSKTOPPEN

Missa inte inspelningen klockan 14 på lördagen. Listans tvåa CajsaStina Åkerström kommer att vara på plats och sjunga några låtar live.

7 TOBBE TROLLKARL

Barnens favorit och ”känd från tv” skojar på stora scenen i dag klockan 12 och 15.45.

8 ZILLAH & TOTTE

Den populära duon har hittills i år hunnit med över 60 framträdanden och legat på Sverigetopplistan över landets mest säljande album i dussinet veckor. Under sommaren har de synts på scener i hela landet men också varje söndag på TV4 som visat den egna Talkshowen AP-TV med Zillah & Totte i repris, i ett riktigt paradnummer på SVT i programmet ”Med pukor och trumpeter” och dessutom synts, om än mycket kort, i världens största talkshow Oprah.

9 HÖGFARTSUPPVISNINGARNA

Klockan 11 och 16.30 alla tre dagarna kan ni kolla ut på vattnet när båten Greta Dybeck gasar på för fulla muggar.

10 SJÖVÄRNSKÅREN

Tävlingar under lördagen, dels med segling på vattnet och dels i sjukvård ute på Hucken och terränglöpning.