Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100 år - då ska det låta!

SANDVIKENPå nyårsafton firar Folkets hus 100-årsjubileum med en schlagerrevy. Ett 40-tal personer deltar på och bakom scenen. En av dem är Peter Skoglund som har varit med i mer än tio år.

- Det var hon som lurade med mig, säger han och pekar på regissören Kjerstin Lundblad. Sedan har jag fortsatt för att det är så roligt.
Schlagerrevyn "Så lät det då 3" blandar dans, sång och repliker.
- Schlagerrevyer verkar gå hem i Sandviken, säger Kjerstin Lundblad. Äldre kan njuta av föreställningen och de yngre kommer också för att lyssna.
Revyn är ganska snäll mot de lokala politikerna.
- Visst finns politikerna med här och var i föreställningen, säger Kjerstin Lundblad. Men det är inget elakt, jag tycker att våra politiker är så tillmötesgående så det är svårt att vara elak. I första hand är det tänkt att revyn ska vara underhållande.

Manlig cancan
Vid förra årets revy dansade sju hårdrockskillar balett, berättar hon. I år ska en grupp killar dansa cancan, som är en varietédans med höga sparkar och vida kjolar.
-Mancan får det heta nu när det är män som dansar, säger hon.
Av de fyra manliga dansarna kommer den äldste vara 70 år. Och ja, de ska bära klänning, berättar Kjerstin Lundblad.
- De är inte vackra, men hemskt söta, säger hon och skrattar.
Revyn, som bland annat görs tillsammans med elever från musikteaterlinjen, är ett samarbete mellan amatörteatergruppen Dramatea och Folkets hus i Sandviken. Men det kommer även gästartister, exempelvis Martin Redhe Nord. Eller "Sikta mot stjärnorna"-Martin, som Kjerstin Lundblad säger om sin före detta elev.
- Han sjöng Jöback i "Sikta mot stjärnorna", och det ska han göra nu också.

MARIAM NARAGHI