Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100 nya öringar i Ankdammen

100 öringar har satts ut i Ankdammen i Hofors lagom till höstlovet.
– Vi måste se till att ungdomarna kommer ut och får lite friskluft, säger Hans Lundberg, Hofors Fiskevårdsområdesförening.

Föreningen har för vana att ordna höstlovsfiske och så blir det alltså även i år. 100 öringar har precis satts ut i Ankdammen och fiskare under 15 år får fiska gratis. Regeln är max fyra fiskar per fiskare och dag.

Hans Lundberg är ordförande i Hofors Fiskevårdsområdesförening och han tycker att fisket är ett bra alternativ till inomhusaktiviteter. Det är därför Ankdammen alltid fylls på med fisk när det närmar sig höst- eller sportlov.

– Då kan ungdomarna komma ut istället för att sitta vid datorn, säger han.

Tidigare i år kunde GD berätta att Peter Hillblom – känd som Hoforsbloggaren och numer även som politiker för Hoforspartiet – skänkt gamla spön och annan fiskeutrustning i syfte att barn och ungdomar ska kunna låna utrustning om de vill prova på att fiska.

Han uppmanade även andra att göra likadant och det är Timebutiken intill Ankdammen som sköter utlåningen. Inför höstlovet ska utrustningen också ses över, meddelar Peter Hillblom.