Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

120 jobb på nytt varuhus

MediaMarkt annonserade ut 90 tjänster till nya varuhuset i Valbo.
Nu har 120 personer anställts.
– De börjar om en vecka, säger varuhuschef Lars Bengtsson.

Aldrig förr har MediaMarkt fått in så många ansökningar när de erbjudit tjänster till ett nytt varuhus. Sammanlagt 6 000 personer sökte platserna som erbjöds i Valbo.

Strax före midsommar blev det klart vilka som fått jobben.

– 120 personer anställdes totalt. Fyra personer har rekryterats internt. Övriga är från Gävle eller närområdet, säger Lars Bengtsson.

Redan om en vecka sätter deras två veckor långa utbildning igång. När den är klar ska de börja fylla hyllorna i varuhuset och samtidigt få ett slags vidareutbildning under arbetet.

– Helt suveränt, alla är rekryterade för att jobba på en viss avdelning och nu är de med från grunden när varorna fylls på, säger Lars Bengtsson.

När anställningarna gjordes tog företaget främst hänsyn till vilken erfarenhet personerna hade och vilken vilja och engagemang de visade. Viktigt var även att det blev en bra blandning mellan åldrar.

– Bara 17 personer har fått heltidsanställningar. När krisen är över och vi märker att det lossnar kommer fler att erbjudas tjänster på heltid.

Byggnaden som ska inrymma varuhuset är helt klar på utsidan.

Nu håller hyllorna på att sättas upp innanför väggarna.

– Allt har gått enligt ritningarna hittills, säger Lars Bengtsson.

Exakt när varuhuset slår upp portarna vill han inte yppa. Men han säger att det kommer att ske tidigt på hösten.

– Av konkurrensskäl vill jag inte uttala mig mer precist än så. Vi är inte helt säkra själva heller. Vi har en tanke om datum. Ganska snart vet vi bestämt när vi öppnar.

En och en halv vecka innan premiären tänker företaget via reklam och annonser gå ut med tidpunkten.

– Ingen kommer att missa när vi öppnar, det kan jag garantera. Intresset har varit helt otroligt. Jag får frågor överallt, säger Lars Bengtsson.