Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

13,8 milj till gasklockorna

GÄVLEKommunen satsar 13,8 miljoner kronor på första etappen av upprustningen av gasklockorna.Det beslutades med knapp majoritet efter en lång diskussion på kommunstyrelsens möte i går.

Annons
Ärendet ska upp till beslut på kommunfullmäktige den 17 juni.
När Gävle i april fick 17 miljoner kronor i EU-bidrag var 6,3 mljoner öronmärkta till gasklockorna. Det var fem miljoner mindre än man räknat med. Den första etappen av upprustningen var beräknades kosta 25,1 miljoner, av vilka kommunen räknade med att få 11,3 miljoner från EU. Trots det står man kvar vid beloppet 13,8 miljoner kronor från kommunens håll.

Bara för 20 miljoner
Det innebär att den första etappen av upprustningen bara får kosta 20 miljoner kronor, det vill säga kommunens del plus EU-bidraget.
Kommunstyrelsen uppmanar även kommunfullmäktige att besluta att tekniska nämnden ska lägga fram en plan på hur arbetet ska göras, givet de nya ekonomiska förutsättningarna.
Beslutet i kommunstyrelsen togs med en rösts övervikt. Sju röstade för, fem emot och Kenth Lövgren, fp, lade fram ett eget förslag som dock inte antogs.
Han vill att kommunen bara avsätter tio miljoner kronor, med hänvisning till den dåliga ekonomi som råder.

Pengar till Gerda
Vid samma möte beslutades att projektet briggen Gerda ska få 700 000 kronor i ekonomiskt stöd från kommunen. Projektet fick tidigare i år 2,3 miljoner kronor från EU.
MAGNUS LUNDQUIST
026-159630
magnus.lundquist_gd.se