Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14-åring stal lastbil

14-åringen ville hem till Falun. Därför stal han en långtradare med släp i Gävle och körde cirka en mil innan lamellerna gav upp. Polisen hittade honom i går morse, sovande i bilen tillsammans med en 15-årig tjej.

14-åringen var frivilligt placerad på ett ungdomshem men hade rymt därifrån. Han och flickan var av någon anledning i Gävle natten till i går och ville ta sig hem till Falun.

14-åringen har berättat för polisen att han vet var lastbilschaufförerna brukar förvara nycklarna till bilarna eftersom hans pappa är lastbilschaufför. Duon begav sig vid midnatt till Näringen, och där hittade pojken nycklarna till en av DHL:s lastbilar och körde iväg. Exakt vilken väg han kört hade polisen inga uppgifter om, men efter cirka en mil tog kopplingen slut och ekipaget stannade vid Nybokorset på riksväg 80 vid Valbo.

Där blev långtradaren stående hela natten utan att någon reagerade, trots att den inte stod på någon parkering utan vid avfarten.

– Han har sagt att de satt där länge innan polisen kom, säger Stefan Löfberg, jourhavande förundersökningsledare.

Vid sextiden passerade en av åkeriets chaufförer och reagerade. Han upptäckte ungdomarna i hytten och ringde polisen.

Eftersom pojken inte är straffmyndig kommer han inte att åtalas för att ha stulit bilen. Flickan har däremot fyllt 15 år.

Ungdomarna hämtades av sina föräldrar under förmiddagen efter att ha förhörts av polisen. Lastbilen fick bärgas till verkstad.