Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åring erkänner knivhot

SANDVIKENDen 15-åring, som ska ha varit delaktig i den grova misshandeln på Jerntorget i Sandviken i slutet av augusti, misstänks för nya brott. Sedan i fredags misstänks han för grovt olaga hot och skadegörelse efter en händelse i Björksätra på kvällen.

Annons
Det var vid 22.30-tiden utanför ungdomsgården Zenit vid Björksätra Mitt som pojken kom i bråk med en 21-årig man. 15-åringen ska med kniv ha jagat 21-åringen och hotat att döda honom.

Flydde från polisen
En polispatrull kom till platsen. 15-åringen greps och sattes i polisbilen. Han flydde dock från bilen och sprang bort till Söderskolan där han krossade en ruta i en entrédörr. 15-åringen skadade handen och fördes av polispatrullen kraftigt blödande till familjeläkarjouren vid Sandvikens sjukhus.
Därifrån fördes han till Gävle sjukhus för att sy handen. Han har sedan dess förhörts av polisen om händelsen. 15-åringen erkänner brotten.
15-åringen har trots misstankar inte kunnat åtalas för händelsen på Jerntorget då ett handikappat par och 42-årige Hasse Persson misshandlades. Han hade då ännu inte fyllt 15 och var inte straffmyndig. Under den nyss avslutade rättegången mot en 23-årig man pekades han av vittnen ut som den som sparkade Hasse Persson i huvudet när denne låg på marken.
15-åringen var kallad som vittne, men kom inte.
SOFIA ÖHLANDER