Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åring förd till sjukhus efter knivdåd.

En 15-årig pojke utsattes för rånförsök och blev knivskuren utanför Mc Donalds i Gävle i går. Gärningsmannen knivskar honom för att han vägrade ge ifrån sig sin moped.

Strax före 18.30 i går kväll befann sig 15-åringen utanför Mc Donalds i centrala Gävle när en man i 20-25 års åldern kom fram till honom.

Mannen var mörkt klädd och hade svart hjälm med nedfällt visir. Han ville ha nycklarna till pojkens moped. Pojken vägrade ge honom nycklarna.

När mannen skulle åka från platsen kände pojken plötsligt en stöt i magen. Mannen försvann och då såg pojken en polispatrull i närheten. Han körde fram till poliserna och berättade vad som hänt. Det var poliserna som såg att han blivit knivskuren och blödde.

15-åringen kördes därefter till sjukhus för omvårdnad. Hur omfattande skador han fick av kniven är ännu okänt.

Polisen ska försöka få fler detaljer om händelsen från honom under dagen.

Torbjörn Lennartsson, vid polisen i Gävle, säger att gärningsmannen är okänd men att det finns vissa uppgifter att gå på.